Home & living

De nieuwste duurzame trends voor home deco

home & living duurzaam eco sustainable trademarthome & living duurzaam eco sustainable trademart

Wil jij je klanten de nieuwste duurzame trends voor home deco aanbieden? We vertellen je waar je op moet letten bij de inkoop van je decoratie artikelen voor je winkel of webshop, en maken je wegwijs naar de meest duurzame interieurmerken en exposanten in het home & living departement van Trademart, jouw groothandel voor decoratie.

Duurzame trends voor badkamer en keuken

Als er twee plekken zijn in huis waar je klanten hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen, dan zijn het wel de badkamer en de keuken. In de badkamer hoeven je klanten niet noodzakelijk enkel nog koude douches te nemen om duurzamer door het leven te gaan. Ze kunnen ook kiezen voor duurzame verzorgingsproducten, zoals wasbare wattenschijfjes van microvezel, bamboe of biokatoen, of hun plastic shampoo- en zeepflessen vervangen door ecologische zeepbars, shampoo bars en conditioners in vaste vorm. Bij een exposant als Visaversa vind je bijvoorbeeld heel wat eco-friendly badkamerproducten en refills van onder meer het ecologische merk Humdakin.

home & living duurzaam eco sustainable trademart

Wil je duurzaam keukengerei opnemen in je collectie, dan moet je zeker eens snuisteren door het originele keukengerei bij exposant Tendens. Zij werken onder meer samen met het gerenommeerde Duitse merk Koziol, dat enkel 100% gerecycled plastic zonder BPA of melamine gebruikt, en houtvezel van Europese bomen met een FSC-certificaat. Voor de beste PFAS-vrije producten kan je dan weer terecht bij The Cookware Company.

Drie tips voor duurzame decoratie

Ook in interieurdecoratie stellen we duurzame trends vast. Zijn jouw klanten hier gevoelig voor? Dan kan je hen de volgende vier tips meegeven.

  • Kies voor duurzame meubels met natuurlijke materialen

Bij exposant Edelman vind je duurzame decoratie en meubelen in milieuvriendelijke, natuurlijke materialen zoals hout, rotan, en bamboe en duurzaam textiel.

  • Kies duurzame verlichting

Ledlampen verbruiken tot 90% minder energie en hebben een veel langere levensduur. Maar ook de verlichtingsarmatuur speelt een rol. Masson Agenturen biedt het kwalitatieve en duurzame merk Ay Illuminate aan, dat al meer dan vijftien jaar gebruikmaakt van natuurlijke materialen en afvalstoffen om de mooiste lampen te vervaardigen.

  • Haal planten in huis

Planten zijn de meest duurzame decoratie die je je klanten kan aanraden. Bovendien zuiveren ze de lucht en verminderen ze de stress in huis. Je wijst je klanten er echter best op dat bij een duurzame plant ook een duurzame pot hoort. Die vind je onder meer bij Cocoon Collection, een Belgisch label dat zijn eigen ontwerpen vervaardigt voor de perfecte balans tussen prijs, kwaliteit, design en duurzaamheid.

home & living duurzaam eco sustainable trademart

Herbruikbare draagtassen en cooler bags

Raad je klanten aan om herbruikbare draagtassen aan te kopen. Die zijn niet alleen veel duurzamer, je klanten kunnen ze ook gebruiken als modeaccessoire om hun outfit mee af te werken. Bij Croon & Croon design vind je de meest originele draagtassen van duurzaam textiel. Ze hebben zelfs hippe cooler bags of koeltassen om de verse of ingevroren aankopen van je klanten koel te houden.

cocoon design trademart

Drinkflessen en herbruikbare bekers

Willen je klanten ook onderweg of op het werk hun ecologische voetafdruk verkleinen? Meerdere exposanten in onze groothandel bieden drinkflessen, thermosflessen en herbruikbare bekers aan, of bewaardoosjes uit 100% gerecycleerd plastic voor de lunch en tussendoortjes van je klanten. Bij Tendens vind je bijvoorbeeld het speelse merk Sniff, en bij Deri Agenturen de kwalitatieve merken Cilio, Zassenhaus en Kyocera. Ook exposanten als Studio L+A, Codera en T-Co hebben originele drinkflessen, thermosflessen en herbruikbare bekers in hun aanbod.

Sniff Deri Cilio Zassenhaus Kyocera home living &go trademart

Jouw groothandel voor duurzame decoratie

Of je nu op zoek bent naar duurzame decoratie uit 100% gerecycled plastic, organisch katoen of ander duurzaam textiel, in het home & living departement van Trademart, de grootste groothandel decoratie in België, vind je meer dan 150 000 home deco producten verspreid over 10.000 m².

Alle exposanten van de home & living afdeling (kitchen- dining – gifts – design – decoration – furniture) staan elke laatste maandag van de maand tot je beschikking van 10 tot 17 uur. Bij een aantal exposanten home & living (decoration – furniture) kan je zelfs elke maandag van de maand terecht. Maak een afspraak bij de exposanten van je keuze om de duurzame interieurmerken beter te leren kennen.

Ontdek alle merken en exposanten

Latest stories

home & living buitenverlichting lumiere outdoor lights trademart
Home & living

Ga voor sfeer in jouw zaak met buitenverlichting

Buitenverlichting is niet alleen functioneel, het kan ook zorgen voor sfeer en decoratie. Of je nu een winkel of webshop hebt, interieurdesigner of horeca uitbater bent, buitenverlichting kan een mooie toevoeging zijn aan jouw zaak!